Att spela på sport kan verka svårt. Här handlar det ju inte lika mycket om tur, utan om verkliga, mänskliga faktorer, och det kan sluta på alla möjliga sätt. Här kommer 5 bra tips för dig som är nybörjare.

1. Startkassan

Oavsett storlek, är det viktigt att bestämma sig för hur stor den är. Se till att den inte är större än du har råd att förlora, men också inte så liten att den inte kommer räcka långt. Du vill inte behöva sätta halva startkassan på första spelet. Se till att du gör en budget och att den hålls.

2. Research

Kolla noggrant upp vilket företag du ska spela hos. Olika spelbolag kan ha olika insättningsbonusar, olika avgifter, olika lång väntetid vid uttag exempelvis, och det är bäst att väga för- och nackdelarna innan du börjar istället för att få oväntade överraskningar sedan. Du vill såklart också se till att det bolag du väljer har ett bra utbud på matcher och spel.

3. Bokföring

Ja, det kanske låter tråkigt, men det är ett nödvändigt ont i denna bransch. Du behöver helt enkelt ha koll på hur det går för dig. Det handlar inte bara om hur mycket pengar du gör av med, utan att få koll på ditt eget risktagande, och se vilka sorts matcher och vilka sorts bets som gett bäst resultat. Att spela i blindo leder sällan till bra resultat.

4. Spela på vad du kan

Det finns mycket där ute att spela på, men börja gärna med en sport du någorlunda känner till. Du behöver ha koll på lagen, och spelarna för att kunna göra de bästa besluten. Det är som sagt inte lika mycket tur involverad i vadslagning som det är på ett pokerbord.

5. Oddsen ändras

Olika bolag kan ge olika odds på samma spel, och det kan därför löna sig att ha konton på fler bolag än ett, för att alltid kunna betta på de bästa oddsen. Gå inte till överdrift med antal bolag dock; tänk på avgifter för insättning och uttag om du behöver flytta pengar från ett bolag till ett annat.

Med dessa fem tips i bagaget kommer du att vara väl förberedd och redo för din första vinst!